Olej kosmetyczny z pestek CZARNEJ PORZECZKI Zobacz większe

Olej kosmetyczny z pestek CZARNEJ PORZECZKI - 100 ml

A1_1_20160728002701

51,00 zł brutto

Więcej informacji

Olej z pestek czarnej porzeczki, zimno tłoczony, posiada cenne kwasy tłuszczowe takie jak kwas gamma-linolenowy, alfa-linolenowy oraz linolowy.

Zalecany jest do skóry suchej i zniszczonej. Wzmacnia barierę lipidową naskórka, wpływa korzystnie na wygląd skóry, sprawia iż staje się ona bardziej jędrna i elastyczna. Olej ma działanie regulujące, przeciwalergiczne, likwiduje stany zapalne oraz odżywia skórę. Wspomaga także leczenie trądziku młodzieńczego. Przeciwdziała procesom starzenia się skóry poprzez zwiększenie produkcji kolagenu i elastyny. Łagodzi wszelkiego typu podrażnienia i chorobowe stany zapalne jak łuszczyca czy egzema.

Doskonale sprawdza się w kremach i balsamach po opalaniu, produktach do pielęgnacji włosów, kosmetykach dla dzieci. Bardzo dobrze się wchłania, możemy używać go bezpośrednio na skórę jak również stosować jako dodatek do kosmetyków.

 

SPOSÓB UŻYCIA:

Stosować bezpośrednio na skórę, w tym celu należy kilka kropel oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę.

Masować skórę przez około 30 sekund aż do pełnego wchłonięcia.

 

ZASTOSOWANIE:

Naturalna pielęgnacja skóry twarzy i ciała, dodatek do kremów, balsamów.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Produkty powiązane