Olej kosmetyczny z pestek MALIN Zobacz większe

Olej kosmetyczny z pestek MALIN - 100 ml

A1_1_20160728005723

46,00 zł brutto

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Więcej informacji

Olej z pestek malin, tłoczony metodą "na zimno", zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe: linolenowy (omega-3) oraz linolowy (omega-6). Posiada wysoki poziom karotenoidów, alfa i gamma tokoferolu oraz kwasu elagowego. 

Działa nawilżająco, przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie ran. Jest idealny dla skóry suchej ze skłonnością do podrażnień. Poprawia miękkość, gładkość skóry przy jednoczesnym zmniejszeniu utraty wody przez naskórek. 

Dzięki olejowi z pestek malin skóra zyskuje jędrność, zwiększa się produkcja kolagenu i elastyny tym samym wygładzają się zmarszczki. Zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe normalizują pracę gruczołów łojowych zmniejszając przetłuszczanie się skóry oraz powstawanie zaskórników. 

Olej z pestek malin bardzo dobrze się wchłania, możemy używać go bezpośrednio na skórę jak również stosować jako dodatek do kosmetyków. Idealny do zabiegów OCM. 

 

SPOSÓB UŻYCIA:

Stosować bezpośrednio na skórę, w tym celu należy kilka kropel oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę.

Masować skórę przez około 30 sekund aż do pełnego wchłonięcia.

 

ZASTOSOWANIE:

Naturalna pielęgnacja skóry twarzy i ciała.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Produkty powiązane