Olej kosmetyczny z pestek TRUSKAWEK Zobacz większe

Olej kosmetyczny z pestek TRUSKAWEK - 100 ml

A1_1_20160730010022

50,00 zł brutto

Więcej informacji

Olej z pestek truskawek, tłoczony metodą "na zimno", zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe: linolenowy (omega-3), linolowy (omega-6) oraz oleinowy (omega-9). Jest on również źródłem witamin i przeciwutleniaczy takich jak tokoferole czy kwas elagowy o właściwościach przeciwrakowych.

Działa nawilżająco, chroni i odżywia skórę oraz pozostawia ją gładką i miłą w dotyku. Jego stosowanie zmniejsza utratę wody przez skórę dzięki uzupełnieniu braków kwasów tłuszczowych.

Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej. Zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe normalizują pracę gruczołów łojowych zmniejszając przetłuszczanie się skóry oraz powstawanie zaskórników.

Posiada również właściwości ściągające, pomocne przy leczeniu skóry tłustej ze skłonnością do trądziku.

Olej z pestek truskawek bardzo dobrze się wchłania, możemy używać go bezpośrednio na skórę jak również stosować jako dodatek do kosmetyków. Idealny do zabiegów OCM.  

 

SPOSÓB UŻYCIA:

Stosować bezpośrednio na skórę, w tym celu należy kilka kropel oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę.

Masować skórę przez około 30 sekund aż do pełnego wchłonięcia.

 

ZASTOSOWANIE:

Naturalna pielęgnacja skóry twarzy i ciała.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Produkty powiązane