Olej kosmetyczny z ROKITNIKA Zobacz większe

Olej kosmetyczny z ROKITNIKA - 100 ml

A1_1_20160727234808

51,00 zł brutto

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji


Olej rokitnikowy, tłoczony „na zimno”, działa przeciwbólowo oraz przyspiesza granulację i naskórkowanie uszkodzonych tkanek. Używany jest jako składnik preparatów nawilżających, przeciw łysieniu i przeciw łupieżowi. Zawiera wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych ludzkiej skóry.

Wyciągi z rokitnika stosowane są w kosmetyce do pielęgnacji skóry uszkodzonej przez promienie słoneczne (łagodzi stany zapalne). Ze względu na dużą zawartość witaminy C flawonów i flawonoidów w owocach, rokitnik jest cennym składnikiem preparatów likwidujących przebarwienia skóry, wykorzystywany do opalania się jako naturalny bloker promieni UVA i UVB. Chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, spowalnia proces jej starzenia, wyrównuje koloryt, wygładza i przywraca naturalny, zdrowy blask.

 

SPOSÓB UŻYCIA:

Stosować bezpośrednio na skórę, w tym celu należy kilka kropel oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę.

Masować skórę przez około 30 sekund aż do pełnego wchłonięcia.

 

ZASTOSOWANIE:

Naturalna pielęgnacja skóry twarzy i ciała.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Produkty powiązane