Olej kosmetyczny z nasion CZARNUSZKI Zobacz większe

Olej kosmetyczny z nasion CZARNUSZKI - 100 ml

A1_1_20160728003429

34,00 zł brutto

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Więcej informacji

Olej z czarnuszki, tłoczony metodą "na zimno", ze względu na swój bogaty skład charakteryzuje się rozmaitością zastosowań. Tu na szczególną uwagę zasługują nienasycone kwasy tłuszczowe, wśród których przeważa kwas linolowy (omega-6) oraz oleinowy (omega-9), fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne odpowiedzialne za właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwzapalne oraz przeciwgrzybiczne. 

Olej ten polecany jest do skóry suchej, alergicznej, tłustej ze skłonnością do trądziku. Łagodzi wszelkiego typu podrażnienia i chorobowe stany zapalne. 

Posiada również rzadkie wśród olejów działanie przeciwbólowe przez co może być stosowany w masażu relaksacyjnym, dodatkowo zawarty w nim olejek eteryczny sprawia, że używane jest w aromaterapii.

Stosowany przy pielęgnacji włosów sprawia, iż stają się lśniące, miękkie i mocniejsze. Olej należy wcierać w skórę głowy i we włosy a następnie zmyć szamponem. Stosuje się go przy alergii, łupieżu, grzybicy skóry głowy. Regularne stosowanie zapobiega wypadaniu poprzez wzmocnienie cebulek. 

 

SPOSÓB UŻYCIA:

Stosować bezpośrednio na skórę, w tym celu należy kilka kropel oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę.

Masować skórę przez około 30 sekund aż do pełnego wchłonięcia.

 

ZASTOSOWANIE:

Naturalna pielęgnacja skóry twarzy i ciała oraz włosów. Idealny do masażu.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Produkty powiązane